Wij bieden meer Waarde voor sociale ondernemers

Uitzenden

Als u tijdelijk personeel nodig hebt voor verlof van vaste medewerkers, ziekte, productiepiek of voor een tijdelijke SROI opdracht, dan is een medewerker inhuren via een uitzendconstructie de ideale oplossing.  Bij Van Waarde kennen we werkzoekende kandidaten die door langdurige werkloosheid of lastige situatie een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren en graag aan de slag gaan. 

Het voordeel van een een uitzendcontract is dat de inzet van de werknemer per dag opzegbaar is. Het nadeel van een uitzending via Van Waarde is dat er voor de inlener geen loonkostensubsidie kan worden aangevraagd en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is deze flexibiliteit in de meeste gevallen niet wenselijk. Zij zijn namelijk gebaat bij continuïteit, structuur en duidelijkheid. 

Bent u nieuwsgierig van hoe uitzenden precies werkt en wat de voor- en nadelen hier van zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Van-Waarde_2koloms-afbeelding-1.png
  • Kennis van de wet- en regelgeving
  • Correcte verloning
  • Goede begeleiding

Mogelijke voorzieningen

Proefplaatsing

U kunt een proefplaatsing aanvragen voor een potentiële nieuwe medewerker. De kandidaat werkt 1 of 2 maand(en) met behoud van uitkering (zonder arbeidsovereenkomst en salaris), zodat op een laagdrempelige manier bekeken wordt of er een goede match is. Voorwaarde is wel dat de werkgever op papier moet verklaren de intentie te hebben om na de proefplaatsing via Van Waarde een (detacherings-)contract aan te bieden van minimaal 6 maanden, mits de kandidaar naar behoren functioneert. Na de proefplaatsing is een reguliere proeftijd niet meer nodig.

Jobcoaching

Veel mensen met een arbeidsbeperking hebben baat bij een stukje extra begeleiding en coaching. Dit wordt door het UWV of gemeente gefaciliteerd. Deze jobcoach helpt de medewerker bij het inwerken en komt (indien nodig) regelmatig langs voor een voortgangsgesprek. Voorwaarde voor jobcoaching is wel dat de medewerker een (detacherings-)contract krijgt van minimaal 6 maanden. De jobcoaching kost de werkgever niets. De inzet van een jobcoach is overigens niet verplicht.

Loondispensatie / loonkostensubsidie

Als in de proefperiode blijkt dat medewerker aantoonbaar minder productief is dan andere werknemers bij u op de werkvloer, dan kan een arbeidsdeskundige van UWV of loonwaarde-expert van de gemeente de loonwaarde van de medewerker bepalen. Hierdoor kan het minder productief zijn gecomenspeerd worden door een loonkostensubside of aanvullende wajong-uitkering. Dit betekent dat u als werkgever tijdelijk minder loon en dus een lager inleentarief betaald. De loonwaarde wordt aangegeven in procenten (%).

No-risk polis

De werkgever is niet verantwoordelijk voor de loondoorbetaling bij ziekte; bij uitval door ziekte zal het UWV het loon van de medewerker compenseren. De werkgever heeft wel de re-integratieverplichting voor de medewerker. Bij een detachering is Van Waarde de juridisch werkgever en draagt zij zorg voor het aanvragen van alle bovengenoemde regelingen en de uitvoering van alle plichten in de Wet verbetering Poortwachter, het inlenende bedrijf is hierin totaal ontzorgd. 

BENT U OP ZOEK NAAR WAARDEVOL PERSONEEL?

Wij zoeken de werknemer die het beste bij uw vacature past.

Meld uw vacature aan ▸
Waarom-van-waarde-Van-Waarde.png

 WAAROM VAN WAARDE VOOR U? 

Wij dienen het belang van werkgevers en werknemers
Wat ondernemers en/of organisaties waardevol vinden en wat werkzoekenden nodig hebben weten wij. Hierdoor weten wij de juiste match te maken.

Wij zijn regionaal zeer sterk gepositioneerd
Wij hebben een breed netwerk in de regio. Wij hebben veel warme waardevolle contacten met uitkeringsinstanties zoals UWV en gemeenten en werken samen met verschillende scholen en zorginstellingen.

Wij hebben passie voor mensen
Betrokkenheid en bezieling zijn kernwaarden binnen onze organisatie. Oprechte interesse in mensen raakt aan onze diepste drijfveren.

Wij gaan voor volledige ontzorging
Ondernemers helpen bij sociaal ondernemen is wat wij met veel passie doen, we proberen hierin een waardevolle bijdrage te leveren door zoveel mogelijk drempels weg te nemen en al het regelwerk uit handen te nemen. 

neem contact op ▸
Scroll naar boven